söndag 4 mars 2007

Fredagsfisk

På fredagar brukar vi försöka laga till någon mat som är snabb, men lite mer avancerad är köttbullar och blodpudding. Det är trevligt att avsluta arbetsveckan på det sättet. Fredagens middagsval blev, som vanligt, hastigt påkommet, så en boullabaise på receptet man tager vad man haver blev det. Obligatioriska saffran var med, och fänkål så klart. Det blev gott, och vinvalet blev även det något hastigt påkommet, men en kvarglömd flaska från en druvprovning två år tidigare plockades fram. Det var 2003 Clay Station, en kalifornisk viognier. Två års extra lagring hade inte inverkat menligt på vinet, tvärtom. Det doftade, och smakade, av tropiska frukter, persika, honung, blommor och lime. Gott till soppan, och den skvätt som blev över fick dyka ner i förrättsmusslorna på lördagen.

Jag måste kila förbi Långbro Värdshus en dag och köpa "Fredriks fiskar", för jag behöver lite fler fiskrecept.

Andra bloggar om:

Inga kommentarer: