tisdag 20 mars 2007

Rabiega oak case

Idag gjorde vi en rätt kul grej.
Det var mer intressant än det var gott. Men kul var det.

Vi provade Rabiegas oak case med samma vin men lagrat i 6 olika typers fat. Årgången var 2001, vinet var en blandning av syrah och cabernet sauvignon, de hade legat 6 månader på fat, och eken till faten var svensk, slovensk, amerikansk, fransk, rysk och ungersk.

Jag tyckte inte att något av vinerna var någon jättehöjdare; det bästa vinet beskrev jag som trevligt (svensk). Olika var de, och alla hade en begynnande mognad, eller full mognad (fransk och ungersk). Några av vinerna var lite kantiga, med stjälkkaraktär (fransk, rysk, och till viss del amerikansk). Dofterna varierade från kaffe och multna löv (svensk) till röda bär (fransk, rysk), till lite örtigt (amerikansk), och björnbär (slovensk).

Min rankning blev med bästa vinet först:
svensk ek, slovensk, ungersk, amerikansk, rysk och sist fransk.

Inga kommentarer: